View Single Post
Vechi 08.02.2012, 10:19:29
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Lazăr, prietenul Domnului, acela care a fost înviat din morți, a avut două surori: Marta și Maria. Amândouă erau plăcute Domnului, deși fiecare avea chemarea și drumul ei: Marta era cu acțiunea, Maria era cu contemplația.

Acuma noi, care am auzit chemarea lui Dumnezeu spre viața căsătorită, suntem angajați pe drumul Martei. De ce, atunci, tot vrem să urmăm calea cealaltă, calea Mariei ? Se presupune că am trecut de vârsta discernământului vocațional. Am depus, odată, voturile noastre, iar angajamentul luat, spre călugărie sau spre căsătorie, este angajament pentru o viață întreagă. Pentru cei tunși la căsătorie, orice impuls de a semăna călugărilor este ispită de dreapta, tot așa cum, pentru cei tunși la călugărie, impulsul de a fi asemenea mirenilor este ispită de stânga. Familia noastră trebuie să semene cu Sfânta Familie: dreptul Iosif, purtător de grijă al Sf Maria și al Pruncului Isus, este exemplul nostru. Biserica este familia noastră, de aceea îi mai spune "biserica domenstică", fiindcă acolo ne așteaptă Dumnezeu să Îi slujim. Ceilalți îl au ca exemplu pe Ioan Botezătorul. Locul nostru și crucea noastră este atelierul nostru de tâmplărie, locul lor și crucea lor este deșertul. Nu ar fi absurd să ne schimbăm locurile ? Nu este o ispită gândul: "da, dacă purtam eu crucea celuilalt, ce bine era !" ? Călugării, cu care vrem atât de mult să ne asemănăm, când își lasă ei nevoințele și slujirile și nevoințele vieții mănăstirești, ca să alerge la familiile lor ? Poate în vacanța călugărească ! Să învățăm, deci, din exemplul celor cu care vrem să semănăm: opțiunea noastră este definitinivă, ca și opțiunea lor. Să avem mereu în fața ochilor aceste personaje, pe care Dumnezeu, prin Cartea Sfântă, ni le propune ca exemple: Marta și Maria, Iosif și Ioan.
Multumesc frumos pentru expunere, am invatat multe din ea!
Reply With Quote