Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Domnule Ovidiu cunoasteti ceva remedii in caz de pneumonie?Ma refer in faza incipienta sau profilaxic,ca daca boala este deja in priza atunci fuguta la doctor si antibiotice.
Am aflat azi ca un coleg a fost internat aseara cu pnemonie,asta dupa ce am lucrat alaturi de el 3 zile,am folosit aceleasi computere,aceleasi scaune etc.
Nu stiam azi de ce m-am sculat cu o tuse asa din senin,mi-am spus ca trebuie sa fie de la sucul de merisoare baut cu gheata,dar se pare ca nu-i asta..
Daca ma puteti ajuta cu un sfat.
|
Pentru pneumonie ar fi:
-
Ceai: de galbenele, soc, patlagina, scai vânăt, coada soricelului. Aceste ceaiuri se amesteca si se bea 1-1,5 l de ceai/zi. Daca nu gasiti ceaiurile aceastea (din cate retin nu sunteti in tara) atunci sa mergeti la un magazin naturist si sa cereti un tratament homeopatic pe baza de ceaiuri.
- Echinaceea - 3 pastile/zi, Homeovox, Urinal - sub forma de pastile
- Sare pusa intr-un saculet si incalzita se pune pe piept.
- Cand aveti picioarele reci sa le bagati in apa fierbinte, seara inainte de culcare.
- Sa reduceti cat puteti consumul de sare, lapte, unt, lactatele in general, oua (doar oua de prepelita - sunt mai usoare pentu ficat). Sarea retine apa in corp si blocheaza rinichii. Insa noi trebuie sa ne purificam corpul prin intermediul rinichilor care filtreaza sangele de toxine, ajutandu-l astfel sa lupte mai eficient cu boala. Laptele, ouale (bogate in colesterol) sunt grele la ficat. Eliberand ficatul, se curata splina care produce leucocitele. Leucocitele sunt sanitarii corpului nostru, care lupta cu boala aparand organismul de boli infectioase si corpuri straine. Totodata laptele este contraindicat in cazul infectiilor. Deci laptele si lactatele ar trebui sa le taiati de pe lista pana va faceti bine.
- Sa evitati in general grasimile pentru a ajuta organismul sa se concetreze mai mult pe plamani si nu pe o digestie grea. Uleiul de masline a fi recomandat insa in cantitati moderate.
- De aici va mai puteti inspira pentru surse de calciu si vitamina C:
Vitamina C,
Calciu