Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Va multumesc pentru raspuns.
|
...si ca sa continui cu cateva precizari importante legate de modul de inchinare intalnit la cultul penticostal, as dori sa spun ca de fiecare data cand doream sa spun si eu cateva cuvinte de rugaciune in gand,
nu reuseam! asta pentru ca toti urlau, zbierau, in limbi sau nu, vociferau tot felul de fraze ce tradau incultura (este stiut ca dintre toti, penticostalii concentreaza un procent ridicat de persoane care au un nivel redus de cunostinte generale, fara multa scoala, deci usor de "manevrat"), nu mai spun de faptul ca se aruncau pe jos, isi schimonoseau fatza si bateau din palme sau cu palma pe banca sau chiar pe podea! nu am cunostinte medicale insa cred ca diagnosticul de
isterie este chiar indulgent pentru multi dintre ei. M-am uitat cu atentie la unii sa observ cam ce reactii au atunci cand vorbesc acele limbi (bolboroseli) - ce pot spune decat ca se batzaiau de pe un picior pe altul sau daca erau in genunchi se clatinau, aveau un tremurat usor si pareau ca si cum ar fi fost electrocutati, ca si cum tocmai bagasera mana in priza. Asta cu privire la rugaciune, pe care o desconsidera, deoarece fac din acest moment un teatru, o parodie, ceva dezgustator, circ si nimic mai mult! cand se terminau reprizele de rugaciune, incepeau predicile, bineinteles in acelasi stil isteric, dar intre aceste reprize intotdeauna era cineva cu un cosulet sau cu o plasuta si trecea printre randuri spre a colecta bani! asta e revoltator!
cersetorie! le dadeam cate un leu, ce puteam face? dar a doua oara nu mai mergeam! intotdeauna ma gandeam ca poate in alta adunare e altfel, insa constatarea mea e ca asa e peste tot. De fapt, de ce m-am dus eu de cateva zeci de ori la acesti nebuni? pentru cultura mea generala, pentru studiul personal in ceea ce priveste fenomenele religioase.
Acum, am si experiente cu adunari carismatice, mai putine, ce e drept. De remarcat la carismatici ca, in comparatie cu penticostalii, sunt libertini, tinerii pot purta cercei, inele pe deget, se fumeaza de catre barbati, femei, rochii mulate pe corp etc. Macar la penticostali era totusi o decenta.
Caderi pe spate nu prea au fost, insa sunt convins ca in adunarile carismatice din Occident acestea sunt regula generala. Pe acesti psihopati, asta ii atrage, ceea ce este demonic.