View Single Post
Vechi 08.02.2012, 16:37:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Eu, sa fiu in locul d-voastra, stiind tot ce stiu, nu as putea sa mai stau intr-o biserica in care s-au intamplat aceste lucruri, mi-as pune niste semne de intrebare, oare nu este credinta mea gresita.
În care biserică doamnă? Miller aparținea Bisericii Baptiste, în care era pastor. Dar nici măcar baptiștii din America acelui secol nu pot fi trași la răspundere pentru ce s-a întâmplat atunci, mișcarea lui Miller fiind o mișcare interconfesională din care făceau parte baptiști, metodiști, episcopalieni, anglicani, chiar catolici (posibil și ortodocși). Adventiștii de ziua a șaptea încă nu apăruseră pe scena istoriei religioase. Deci în ce biserică n-ar trebui să mai stau știind aceste lucruri? N-am înțeles...

Citat:
Nu inteleg cum de au putut atatia oameni sa creada in acest fermier, serif, mason devenit pastor baptist, chiar nu exista nici o limita?
Când a început mișcarea inițiată de Miller, acesta nu mai era nici mason, nici șerif, nici măcar fermier. Nu pot nici eu să înțeleg ce vină avea Miller pentru meseriile lui trecute. Ar trebui să-l renegăm și pe sf. apostol Petru pentru faptul că a fost pescar?

Citat:
In ziua de azi dupa cum observ poate oricine sa isi infiinteze biserica, in special in America, vine un fermier ca si isi face biserica si toata lumea il crede, pe ce baza?
Nu știu doamnă, ar trebui întrebați respectivii. Dar să știți că așa se întâmplă și în sânul ortodoxiei. Apar fel de fel de secte ortodoxe ce nu duc lipsă de simpatizanți. Motivele sunt atât de diverse, încât nu-i putem judeca, căci nici măcar motivația n-o putem judeca...
Reply With Quote