Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Am pus acestă întrebare unui preot care mi-a răspus scurt "ce a legat Dumnezeu nici un om nu poate dezlega." "Din punctul de vedere al bisericii nu există divorț.
Mi-am amintit o povestioară pe care o voi povesti pe scurt:
Într-o familie soțul bea mereu. Venea seară acasă târziu beat iar soția îi purta de grijă și nu-l certa fiind cu adevărat credincioasă. Omul se lăuda cu minunata lui soție bețivilor care mânați de curiozitate au dorit să-i facă o vizită pentru a se convinge că este adevărat. Când a mers acasă acel bărbat beat cu alții beți la oră târzie femeia s-a purtat la fel de frumos. Unul dintre ei a întrebat-o cum poate fi așa răbdătoare căci pe el soția l-a părăsit de mult timp. Femeia i-a răspuns senină "Lasă-l să se bucure acum în acestă scurtă viață dacă așa dorește, eu mă voi bucura în veșnicie"
|
De acord in cazul acesta, femeia se mantie prin rabdare.
dar cand sotul o obliga sa comita crima sau pacate impotriva firii nu cred ca mai e un impediment la divort.
Poti sta alaturi de un om pana cand vietuirea alaturi de el te-ar obliga sa comiti pacate grave, care iti primejduiesc mantuirea.
Nu cred ca femeia se va putea folosi la judecata de circumstante atenuante zicand: Din cauza barbatului am comis crime, din cauza lui am facut pacate impotriva firii.
cred ca vietuirea alaturi de barbat e ingaduita pana la pacat.(una e sa nu poti tine post, sau sa respecti randuiala din zilele de marti si joi ca asa vrea sotul si alta e sa faci avort ca asa vrea sotul).
In definitiv pacatele impotriva firii sunt tot desfranare, iar avortul e crima(cu mult mai grav).