View Single Post
Vechi 09.02.2012, 00:59:16
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Am svrea si eu sa mai dezbatem cate ceva pe acest topic daca este cu putinta

"Vedeți să nu disprețuiți pe vreunul din aceștia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri." Matei 18,10.

Cine sunt ingerii acelor mici? Stiam ca ingerul este dat la Botez,nu? Insa Iisus atunci era printre oameni,inca nu lasase legea Botezului,care a facut-o abia dupa Inviere... Sau ca si in pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar,cand pomenea despre Rai (sanul lui Avraam - desi Raiul inca era inchis),facea referire la viitor? Avand in vedere ca era Dumnezeu,deci atotstiutor. ??

Si inca ceva:

"Și le-a răspuns: Vouă vă e dat să cunoașteți taina împărăției lui Dumnezeu, dar pentru cei de afară totul se face în pilde,ca uitându-se, să privească și să nu vadă, și, auzind, să nu înțeleagă, ca nu cumva să se întoarcă și să fie iertați." Marcu 4,11-12.

Aici ma cam depaseste. Adica oamenilor le vorbea "intentionat" in pilde,ca sa nu priceapa,si astfel sa nu se intoarca si sa capete iertare? Si doar Apostolilor le-a dat puterea sa priceapa,caci stim bine ca in prima faza nici ei nu aveau capacitatea de a intelege...?? Ceva pareri?
Reply With Quote