Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Asta e si problema mea. Cum imi voi educa eu copiii? Daca eu ii insuflu copilului cele corecte, dar lumea de afara e diferita cum se va integra in societate? Nu va fi izolat? Nu vor aparea tulburari de personalitate fiind diferit si posibil respins de ceilalti? Din pacate nu am gasit un raspuns.
|
Taina casatoriei iti da raspuns la aceste intrebari. Daca parintii ar trai o viata curata (trupeste si sufleteste), potrivita cu firea, toate aceste probleme ar disparea. Aici este un subiect mai sensibil pe care putini vor sa-l inteleaga si sa-l accepte. "Luați aminte părinților, că nu e glumă cu viața copiilor pe care îi aveți sau vreți să-i aveți. Sunteți răspunzători de ei și de toată viața lor, căci cum le-ați dat-o așa o au!"
Parintii sa faca ceea ce tine de ei si restul sa lase in seama lui Dumnezeu.
Copilul nascut, crescut si educat intr-o famlie care dus o viata curata, va sti sa deosebeasca binele de rau, va sti sa se se fereasca cele rele fara a fi vatamat. In copiii veniti dintr-o vetuire curata a casatoriei, precumpanesc inclinarile bune si nu-i biruie imprejurarile rele ale mediului, pe care eventual l-ar găsi si, poate ca, chiar împotriva acestui mediu sunt randuiti. Ei sunt de mici mai stravezii spre Dumnezeu.
Cat despre izolare nici nu poate fi vorba, va avea grija Dumnezeu sa-si gaseasca copii pe masura lui - nu trebuie sa ne facem noi griji in acesta privinta.
"Spre a vedea cu ochii o minune ca aceasta, e o singură cale de urmat: viața curată – potrivită cu firea – care ajută și oamenilor, și-I ajută și lui Dumnezeu ca să ne poată ajuta. Nu-i alt chip obișnuit de-a surpa zidul și de-a subția vălul ce desparte pe oameni de Dumnezeu și bagă haosul în zidire. Căci acesta este păcatul desfrâului și a toată fărădelegea, care întârzie sau face cu neputință arătarea și desăvârșirea vieții lui Hristos în noi."