View Single Post
Vechi 30.08.2006, 16:59:35
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

mai, eu nu am prea avut probleme cu vrajile, sau poate ca ne-a vrajit si pe noi si ne-au blestemat unii si nu am stiut noi, tot ce este posibil, si unii cred in lucrurile astea, asa fel incat daca li se intapla ceava rau sau se simt ei cumva atunci precis ca sunt vrajiti, precis cineva le-a vrut raul si i-a blestemat. Nu-i exclus, dar ma gandesc ca au cam trecut timpurile arderii pe rug a vrajitoarelor, si al practicilor cu gaina neagra si cu taierea in frunte, desi taierea in frunte, daca ti se umfla capul, adica ai avea pericol de o comotzie cerebrala are sens pentru a scadea presiunea arteriala, care se poate face dealtfel si prin a-i scoate pacientului niste sange, si mai scapa de presiune...

Unii cred pe rupte si simt si vad si se ocupa toata ziua cu astfel de lucruri, si toate se trag din evul mediu in care medicina era oarba si babele si spiritualitatea veche era multa si scolile erau foarte putzine, la fel si cartile, si in tot locul, daca aveai probleme gaseai o baba sau un mosh care sa te dreaga, sa te oblojeasca, acuma unii erau si cumsecade, dar lucrurile au degenerat si daca se poate face un ban pe spinarea naivului, se face, acuma nu ca n-ar exista fortze ale raului si spirite, si demoni, sau ce, n-ati vazut atatea si atatea filme, sau mai ales astea ultimele cu Hary-Potter, cu scoala lor de vrajitori, ideea e si acolo ca pot exista vrajitori buni, vrajitori rai, dar iar iti pui problema, si ambele categorii nu tot vrajitori se cheama?

Acuma astia ce se ocupa cu vrajile, or fi avand si ei menirea si rostul lor pe pamant, ca doar biserica nu-i mai haituie ci ii considera tot pacatosi, ca si pe ceilalti, dar se pune problema ca blestemele n-ar trebui sa te atinga daca nu esti vinovat, sau daca nu mai esti pacatos, dar din pacate ele te ating si asa, chiar daca crezi chiar daca nu crezi, chiar de iti dai seama chiar daca nu, si nu-ti ramane decat sa te descurci in situatia respectiva cu ele pe cap cu tot, dar bineintzeles ca n-ai cum sa te descurci, si atunci mai apelezi, la preot, la medic, la un prieten... te mai rogi, te mai stradui sa alungi din ele, mai le evitzi, mai le infruntzi, mai iti dai seama de realitate, mai uiti, si multe, foarte multe altele...

acuma si mie in trecut mi-a ghicit o tziganca, batrana, care nu era asha de rea, m,ai mult cersea, eu eram mai prost ca o credeam, dar lucrurile care le spunea sunt niste lucruri imbarligate care nu ai cum sa le pricepi si te bantuie multa vreme, si din pacate se intampla sa le si crezi de foarte multe ori desi sunt aberatzii de adormit copii, dar e mai nasol ca desi spiritele au plecat, stai si traiesti de parca ele ar fi prezente, inspaimantat si de umbra ta, problema totusi se reduce la ideea ca daca nu esti vinovat de respectiva pricina, ele nu ar trebui sa se prinda de tine, poate chiar se intorc la cine le-a trimis, si daca si acela e nevinovat, cad la pamant neimplinite, daca insa esti vinovat, se poate intampla fie similar, fie se poate intampla totusi sa loveasca undeva, fie vraja, fie blestemul, la vecinul, la prietenul, la profesor, la cumnat, si atunci sa vezi nenorocire ca lucrurile nu s-au intamplat cum erau programate, si scapa de sub control si iar e nenorocire... dar daca si Dumnezeu ne-a blestemat de la Adam si Eva, si la fiecare metru patrat, oriunde te-ai duce, se aude cate un blestem sau o injuratura, ce mai este de facut?
Parerea mea este ca solutzi e simpla, nu ma pot abtine sa nu dau solutzii...
te ciupesti si te intrebi,
au "tziganii" bani?
si daca nu stii raspunsul, te ciupesti si mai tare,
si-atunci vine si raspunsul aproape automat: Aaaaauuuuu, au...
si te-ai lecuit.
Daca nu, atunci faci o spirala :D , sau doua...:dozingoff:

Reply With Quote