View Single Post
Vechi 09.02.2012, 20:43:38
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cezare, aduna-te!

Bata aia are rostul ei.
(Imi pare rau ca nu ma pot ridica la inaltimea momentului, dar imi vine in minte "Marie si Marioara ia un par de ma omoara. Parul sa fie de plop, sa nu ma omori de tot. Mai!"...)

Bataia (virtuala) are si ea rolul ei. Mai ales, ca sa fim seriosi: ce-ai patit daca ai fost scuturat un pic?

Noroc cu forumul asta ca putem sa ne plangem.
Eu, daca as vrea sa ma plang, nu as avea cui.. Sotul are problemele lui (imi zice "draga, suferi? da cheile la masina, fii pieton o vreme, iar daca nu te faci bine, iti iau si cardul..")
Vreau sa ma plang mamei si imi zice:" ai probleme? roaga-te sa nu fie copiii tai asa cand ai fost tu in adolescenta!" Oooo, punct ochit! Doamne fereste sa-mi faca problemele pe care le-am creat eu parintilor.
Vreau sa ma plang prietenei.. Se uita crucis la mine: eu sunt maritata, am copii.. ea sta fara de speranta in concubinaj si din acest motiv are depresii periodice.

Oriunde ma intorc vad ca problemele mele sunt in buna masura fanteziste, iar cei din jur chiar ar avea nevoie de o mana de ajutor!
(poate ca si ei simt o bata pe spate. poate chiar eu le-o aplic prin atitudinea mea!)

Autocompatimirea nu a facut bine nimanui. Niciodata.
traiasca puterea proiectiei! mama ce mult proiectam! ne-am facut unii altora teste proiective, fratilor! adio Luscher, adio Rosenzwaig, adio psihanaliza! ne suntem unii altora fluturi cu chip de om, caini si balauri cu coada...

Pai... nu va spusei ca tocma-i primavara!?
Sora, tocmai din bate pe spinare incoltesc lujeri cu 3 foi in piept! ... nu asta era si mirarea si bucuria mea? Ce intelegem prin Drumul Crucii? Cum, oare, talcuim, zi de zi, fapta de fapta?

Curga bata! Asa vine primavara, apoi vara... Si pe urma toamna si iarna...
Toate-s de la Dumnezeu!
Si batele si frunza verde.

Imi pare ca toiagul Sfantului ramurele inverzea, ori poate ramurea inverzele...:) Nu, insa, autocompatimire.

Cine isi reprima compatimirea si betia si desfranarea (zic aici in general, omeneste vorbind, fara referire la vreo persoana anume) vede in jur exact ce isi reprima... Asta se numeste, dragilor, proiectie. Are rostul ei.

P.S. Povestea mea tintea altundeva: la vorbele calugarului, va rog putina atentie si la dorinta clientei care voia bomboana pe care o mancasem eu, jenat...

Last edited by ioan cezar; 09.02.2012 at 20:47:10.
Reply With Quote