View Single Post
Vechi 09.02.2012, 22:39:38
Lagrace Lagrace is offline
Banned

Data înregistrării: 23.09.2011
Exclamation

http://www.petreanu.ro/2012/02/o-dip...atul-victoria/

O diplomă de Oxford la Palatul Victoria

by Vlad Petreanu on 09/02/2012 · 3 comments

in România posibilă

Un moment rar: ambasadorul britanic la București, Martin Harris, l-a felicitat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru că a devenit primul absolvent român al Universității Oxford învestit ca prim-ministru al României.

MRU și-a obținut în 1993 masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice și Evreiești din cadrul Universității Oxford.

O lungă listă de prim-miniștri britanici au absolvit Oxford și Cambridge, cele mai prestigioase universități britanice. “41 din cei 55 de premieri britanici au mers fie la Oxford, fie la Cambridge”, notează, pe blogul Foreign Office, ambasadorul britanic la București. Dintre străinii care au studiat în aceste două universități și au devenit, ulterior, șefi de guverne sau președinți în țările lor, ambasadorul îi enumeră pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto și Bill Clinton. Acestei companii i se alătură acum Mihai Răzvan Ungureanu, căruia ambasadorul britanic îi transmite felicitări, “și lui, și Universității Oxford, deși mă doare când spun asta, pentru că eu am mers la Cambridge”, precizează excelența sa.

Dincolo de toate hârșâielile, scrâșniturile și juliturile politicii de pe Dâmbovița, mi se pare remarcabil că avem, în sfârșit, un prim-ministru cu un master la Oxford, și cred că acest lucru trebuie salutat.