View Single Post
Vechi 10.02.2012, 14:02:46
Marius D
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asadar punctul gresit care rupe firul logicii este ca BO considera ca in afara ei nu exista Sfinte Taine. Asta doar ca o prima nepotrivire.
Slava Domnului, totusi, ca Biserica Ortodoxa NU gandeste cum spui tu. Ca un contraargument, te informez ca Biserica Ortodoxa recunoaste Taina Botezului savarsita in Biserica (,) Catolica, iar la convertirea unui catolic la religia ortodoxa nu este necesara "rebotezarea" dupa rit ortodox. Sigur ca aici exista, iarasi, dezbinare. Unii preoti sustin si fac una, altii sustin si fac alta. Insa mie mi s-a transmis oficial aceasta informatie de catre un reprezentant al unei mari mitropolii ortodoxe din tara, evident ca nu voi da alte detalii. Acum, chiar daca aceea era opinia izolata a reprezentantului acelei mitropolii, eu sunt deplin de acord cu ea.

Si nu doar ca ecumenismul NU e strain de ortodoxie, ba chiar e incurajat de arhierei ortodocsi greci, de PF nostru parinte Daniel si de arhierei ortodocsi romani, de PF Kyrill al Rusiei, precum si de SS Bartolomeu al Constantinopolului. Cum vor spune unii, cu care am eu o problema personala, "au doara aceia SUNT CU DRACUL"?

Last edited by Marius D; 10.02.2012 at 14:47:10.
Reply With Quote