View Single Post
Vechi 10.02.2012, 15:25:57
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Frate, iartă-mă! Aș vrea să spun și eu un cuvânt la cele postate de tine. Iartă-mă, căci n-am îndrăznit până acum să o fac, de teama de a nu te mâhni, de a creea vrajbă, și din stima pe care ți-o port! Nici acum nu știu dacă fac bine, dar ăsta e unul din momentele când mai risc și eu.

Îți mulțumesc pentru cuvintele culese din învățătura Sfinților Părinți. Sunt de un folos inimaginabil, și tare mi-e teamă că nu le-am înțeles complet, darămite să și aplic cele scrise.

Întrebarea mea pentru tine, frate, este: Dacă mie mi se pare că un frate o ia pe cărarea întunecată a mândriei și a slavei deșarte, spunând o poveste siropoasă, eu ce fac?

Ce fac mai întâi? Stau și mă analizez pe mine însumi, să văd dacă nu cumva eu sunt cel ce e greșește, defăimând, fiind invidios și mândru? Sau îl atenționez pe frate de pericolul ce-l pândește, ori îl mustru cu asprime, cu impresia că o fac spre îndreptarea lui?

În ambele cazuri pot să mă înșel. Dar mai degrabă caut să văd dacă nu cumva eu mă aflu în delir, înstrăinat de realitate, dornic de a mă afirma ca și povățuitor. Mai degrabă mă judec pe mine decât pe celălalt. Mai degrabă cer ajutorul duhovnicului, pentru a mă învăța cum să procedez în astfel de situații.

Iartă-mă dacă am spus ceva ce ai mai spus și tu, frate. Poate n-am înțeles firul discuției, și am căzut și eu în slava asta deșartă. Dacă așa o fi, iartă-mă că am îndrăznit să-ți răspund! Și sper să învăț din greseala făcută! Maica Domnului să te miluiască, frate!
Pana sa iti raspunda Cristi...iti spun eu ca da, interesanta perspectiva asupra acestui aspect, trebuie meditat!!!
Reply With Quote