OK, am inteles ideea cu avantul revolutionar, inca o data - eu nu faceam trimitere la nicio revolutie. Insa observ ca multa lume foloseste aici apelativele "frate" si "sora". Pai ce inseamna asta, nu fratietate/fraternitate intru Hristos Domnul? Inca nu pot pricepe cum in religia noastra ortodoxa, unde suntem chemati la iubire fata de semenul/aproapele nostru, e posibil sa spui ca "fraternitatea" e un concept strain? Au doara nu trebuie sa ne avem ca fratii?
Despre egalitate, nici nu mai vorbesc, credinta mea e ca inaintea lui Dumnezeu, toti oamenii sunt egali. Sigur ca nu suntem toti egali in har sau nu suntem toti egali in roadele de credinta pe care le dam, insa cred ca suntem toti egali ca importanta pentru Dumnezeu, ai Carui fii suntem. Zice Domnul: "Oaia pierdută și rătăcită o voi întoarce la staul, pe cea rănită o voi lega și pe cea bolnavă o voi întări, iar pe cea grasă și tare o voi păzi și voi păstori cu dreptate." (Iezechiel, 34:16) Nu rezulta de aici ca fiecare om e important pentru Dumnezeu?
Cat despre femeia asta, denumita atat de afectuos - "blanda sora Lore", n-a debordat de blandete in discutia cu mine, replicile ei anterioare stau marturie in acest sens. E drept ca mi-am pierdut cumpatul, insa asta s-a intamplat doar la provocarile ei repetate, iar eu ca un om carele sunt, am apostrofat-o. Nu exista niciun conflict intre mine si femeia asta, decat unul ideologic. A gresi e omeneste, am gresit amandoi in abordarea pe care am avut-o, temperamentul meu e mai vulcanic, asta a fost. Ma voi ruga pentru amandoi.
|