Citat:
Īn prealabil postat de Lucian008
Prietene tu poti sa te dezici "linistit". Dar exact asa spune: ca e parerea ta personala. Si daca orice alta persoana, laic sau cleric (diacon, preot sau episcop) este ecumenist, adica nu respecta invataturile Bisericii este eretic si este in afara Bisericii. Convingerile tale sunt irelevante, ceea ce centeaza sunt invataturile Bisericii.
|
Cata iubire crestina! Da, la fel de irelevante sunt si convingerile tale, ca ale mele. Dar asta e un forum, unde lumea e libera sa-si expuna parerea. Eu nu am pretins ca vorbesc in numele Bisericii, "blanda sora Lore" a pretins asta intr-un mesaj anterior. Cum spunea cineva mai sus, referirile mele erau la "intalnirile ecumenice" de apropiere dintre cele 2 Biserici-surori, nu la ceea ce inseamna curentul ideologic numit ecumenism, care presupune sincretism religios samd. Nu am facum din timp distinctia necesara, eu vorbeam de foarte numeroasele intalniri la nivel inalt ale clericilor ortodocsi si catolici, pe care le vad ca un semn de dialog, deschidere si toleranta. Atat!