Citat:
În prealabil postat de Marius D
Cata iubire crestina!
|
Da corect. Prima porunca e sa Il iubesti pe Domnul Dumnezeul tau. Asta in primul rand. Si in al doilea rand, unde e lipsa se iubire sa ii spui unuia cand greseste. Hai sa aducem argumente reale nu sa aberam de dragul conversatiei.
Citat:
Da, la fel de irelevante sunt si convingerile tale, ca ale mele.
|
100% de acord. Doar ca eu vorbeam despre invataturile Bisericii, nu depre parerile mele personale, cum faceai tu.
Citat:
Dar asta e un forum, unde lumea e libera sa-si expuna parerea.
|
Corect. Si eu am spus de ce nu ai dreptate. Exista doua variante: ori exti ortodox si marturisesti invataturile ortodoxe in toatlitate ( "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea", deci nu exista jumatate de masura) ori esti ertic sin punctul de vedere al Bisericii si te-ai lepadat de Biserica, si marturiseti cinvinderile cui vrei tu,
Citat:
Eu nu am pretins ca vorbesc in numele Bisericii, "blanda sora Lore" a pretins asta intr-un mesaj anterior.
|
In numele Bisericii vorbeste orice membru la Bisericii care marturiseste invataturile Bisericii. Deci nu este o problema ca un simplu credincios sa il corecteze pe un episcop cand greseste in materie de invatatura, cum s-a mai intamplat in Biserica.
Citat:
Cum spunea cineva mai sus, referirile mele erau la "intalnirile ecumenice" de apropiere dintre cele 2 Biserici-surori, nu la ceea ce inseamna curentul ideologic numit ecumenism, care presupune sincretism religios samd.
|
Nu exista biserici "surori", exista doar Biserica lui Hristos (cea ortodoxa) si ceilalti care sunt eretici, neacceptand invatatura lui Hristos. Repet: "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea."
Citat:
Nu am facum din timp distinctia necesara, eu vorbeam de foarte numeroasele intalniri la nivel inalt ale clericilor ortodocsi si catolici, pe care le vad ca un semn de dialog, deschidere si toleranta. Atat!
|
Nu intalnirile sunt problema, ci rugaciunea impreuna si exprimari de genul "biserici surori".