Citat:
Īn prealabil postat de Lucian008
Nu trebuie nominalizata si categorisita o anumita persoana: Raspunsul e simplu si e dat de invatatura si canoanele Bisericii: oricine nu marturiseste invatatura de credinta este eretic, iar rugaciunea impreuna cu ereticii este interzisa. Asta e valabila de la ultima babuta dintr-un sat uitat de lume pana la apostolii Mantuitorului. Si daca toti ierarhii ar marturisii o errezie si tot poporul impreuna cu ei, mai putin o alta babuta dintr-un sat uitat de lume, toti sunt eretici mai putin babuta respectiva. E suficien de clara explicatia? Nu e a mea, e a Bisericii.
|
Trecand peste "babute", aici vorbeam despre pozitia oficiala a BO cu privire la BC. Iar pozitia ei oficiala e aceea de comunicare, dialog si colaborare. Insusi PF Parinti Patriarhi Teoctist si Daniel numesc BC - Biserica sora. Eu ma conformez pozitiei oficiale a BO, expusa prin intaistatatorii sai. Daca pozitia lor ar fi fost gresita, ar fi fost caterisiti de mult de Sf. Sinod pentru erezie. Insa n-au fost. Pentru ca Sf. Sinod laolalta cu PF-ii numiti mai sus au luat aceste hotarari. Si dupa cum bine stim, Sf. Sinod adopta hotararile sale, sub luminarea Sf. Duh. Mi-e greu sa cred ca cineva se poate numi ortodox, insa respinge hotararile Sf. Sinod al BO. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe vrednicul de pomenire parinte Teoctist si sa-l tina intru multi ani pe stapanul Daniel!