Citat:
În prealabil postat de Doriana
Am auzit si eu ca ar exista, desi nu stiu exact ce intelege BO prin misiune. Locuiesc intr-o tara absolut eretica in viziunea BO. Exista in orasul meu o biserica ortodoxa; are un preot - calugar care isi face slujbele in biserica si se ocupa de ortodocsii din ores care vin la biserica. Daca aceasta este activitate misionara, e absolut nefolositoare pentru ereticul de pe strada, de care aceasta tara este plina.
|
Cred ca faceti cel putin o confuzie. Noi consideram tara nu eretica deoarece ereticii sunt putini si mai degraba decazuta. Pe de alta parte spune biblia ca de eretic trebuie sa ne departam dupa cateva mustrari. Si apoi ce sa faca acel preot? Sa va caute? Eu nu stiu daca vecinii mei neoprotestanti deschid usa la preoti de boboteaza!
Apoi treaba cu predicatul. Crestinii din Corint care primeau scrisori de la Pavel stateau locului sau mergeau fiecare unde le spunea Dumnezeu? Iata ce scrie Nt :Si cum vor propovadui, de nu vor fi trimisi? Ca nu toti avem har sa predicam evanghelia si mai ales cunostinte. Dar iehovistii nu predica? Mormonii nu predica? Si nu fac vestea buna de ras si de batjocura in fata celor necredinciosi? Ca spunea un adventist : nu inteleg de ce biserica mea nu ma face pastor! Dar el nu avea studii superioare si atunci aveau dreptate aceia.(tipul era batran)