Citat:
În prealabil postat de Doriana
Am auzit si eu ca ar exista, desi nu stiu exact ce intelege BO prin misiune. Locuiesc intr-o tara absolut eretica in viziunea BO. Exista in orasul meu o biserica ortodoxa; are un preot - calugar care isi face slujbele in biserica si se ocupa de ortodocsii din ores care vin la biserica. Daca aceasta este activitate misionara, e absolut nefolositoare pentru ereticul de pe strada, de care aceasta tara este plina.
|
Mi se pare normal ca preotul respectiv sa faca mai intai evanghelizarea celui pe care il are in "turma" ca nu cumva sa il piarda. Mi se pare normal ca preotul respectiv sa se ocupe de sfintirea si mantuirea celor pe care ii are sub pastoratie. Daca asta face, iar ceilalti eretici exista si nu se ocupa de ei pentru ca are o alta misiune nu mi se pare deloc gresit. Daca preotul rspectiv in schimb dupa ce isi termina treaba (nu ca ar putea vreodata termina) cu cei din propria "turma" si dupa merge si se uita la televizor in loc sa ii aduca pe ceilalti la adevarata credinta e problema lui pentru care va da socoteala. La fel si noi ceilalti. Ca rolul de a propovadui Evanghelia, sub binecuvantare bineinteles, este al tuturor.