View Single Post
Vechi 11.02.2012, 12:58:30
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Biserica ortodoxa din cate stiu eu considera ca biserica romano catolica are adevarurile necesare pentru mantuirea credinciosilor sai. Noi doar putem sa le aratam unde gresesc. Oricum orice biserica ortodoxa predica Cuvantul iar Nt ne spune ca daca ereticul nu vrea sa asculte de biserica sa fie lasat in pace. Deci noi nu putem sa-i batem la cap nici pe ei si nici pe voi.
Nu stii bine. BO marturiseste ca nu exista mantuire in afara de Biserica, iar Biserica este Una, marturisind adevarului de credinta. BC nu marturiseste adevarul de credinta.
Nici nu am spus sa insistam. Am mentionat deja ca daca ei resping invatatura ei for da socoteala pentru asta. Dar trebuie sa le aducem invatatura corecta pentru ca e clar ca nu toti sunt teologi si stiu care e invatatura. Asa cum sunt multi ortodocsi care "merg" in ortodoxie din inertie fiindca s-au nascut ortodocsi, asa sunt si catolici. Bineinteles ca trebuie sa me preocupe mai intai ca ortodocsii care nu cunosc invataturile sa le descopere, dar nu trebuie sa ii neglizam nici pe ceilati.