View Single Post
Vechi 11.02.2012, 13:06:28
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu, dar produc o sinucidere lentă și sigură.
Cred că ați văzut prea multe reclame la televizor. Sinuciderea pe care țigările ar provoca-o nu e întotdeauna lentă. Nici prea sigură nu e, din moment ce majoritatea fumătorilor mor din alte cauze decât fumatul.

Citat:
Ceea ce este păcat, cred că până și pentru catolici.
Pentru catolici, păcat este ceea ce Biserica Catolică definește ca atare. Deocamdată, nu a definit drept păcat fumatul. Beția da, drogurile da, consumul de alcool, de cafea și de țigări nu.

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nici fumatul nu L-a practicat. Si daca ar fi fost acesta practica pe pe timpul Mantuitorului cu siguranta ca Hristos nu ar fi imbratisat-o. Ar fi culmea sa il vedem pe Hristos cu tigara in gura.
Din moment ce Îl văd cu paharul în mână, nu știu de ce nu L-aș vedea cu țigara în gură.

Citat:
Dupa cum ati spus pacatul este ceea ce il indeparteaza pe om de Dumnezeu. Si tigara il indeparteaza. Asa si unii ar putea spune: Pai cum ma indeparteaza desfranarea de Dumnezeu?
Ne îndepărtăm de Dumnezeu atunci când pierdem Harul, fără de care mântuirea nu este cu putință. Așadar, cineva care a desfrânat chiar și o singură dată, dacă nu s-a împăcat cu Dumnezeu prin spovadă, în mod sigur merge în iad din acest motiv. Dimpotrivă, cineva care a fumat, nu cred că merge în iad din acest motiv. A pune pe același plan fumatul cu desfrânarea, așa cum văd că insistați dv, mi se pare a lua în zadar învățătura Domnului nostru.

Citat:
Tigara de indeparteaza de Dumnezeu pentru ca duce la patima, pentru ca ne facem din acest viciu un dumnezeu. Pentru ca il practicam doar de dragul placerii fara a ne aduce nici un beneficiu.
Domnule, chiar nu cunoașteți în cercul dv de prieteni un pescar împătimit ? Din acela care se scoală frecvent la ore imposibile, nepăsător față de frig și de ploaie și își cheltuiește banii pe lansete, momeli și tot felul de alte chestii de șmecherit peștii ? Foamea, sau patima este ceea ce îl motivează pe el ? Umplerea coșului cu pești, pe care uneori îi aruncă înapoi în apă, sau plăcerea pură este beneficiul lui ? Sau susțineți că și pescuitul e păcat, caz în care dialogul nostru se oprește aici, căci mi-aș pierde răbdarea ? Așadar, păcat nu este ceva făcut doar de dragul plăcerii, nici ceva care nu ne aduce beneficiu. Păcat este ceva care ne aduce un contrabeneficiu, anume unul teribil: moartea sufletului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.02.2012 at 13:09:18.
Reply With Quote