Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Lauda de sine nu miroase a bine , dar mult mai periculoasa este lauda venita de la altii , precum si asteptarea noastra in a fi laudati ! Suparare mare , atunci cand cineva iti arata ca pacatuiesti , si te considera vrajmas , om fara minte , fara iubire si iertare !
|
Eu inteleg foarte bine problematica slavei desarte,insa ceea ce nu inteleg in ruptul capului este de ce trebuie sa le aratam altora ca pacatuiesc?
Ne-au intrebat ei?Ne-au cerut parerea?Au cautat sa afle care este parerea noastra despre viata pe care o duc?
Pai atunci de ce sa le oferim lectii gratuite,sfaturi gratuite si indemnuri fortate??
Daca mi-ar spune un preot sau un calugar ca duc o viata pacatoasa,as accepta cu placere,daca mi-o spune un om din lume care traieste si se lupta cu aceleasi ispite imi pare ca se indreptateste pe sine si-si arata superioritatea vizavi de mine(superioritate care uneori nu are nici un temei).
Este suparator sentimentul pe care-l ai atunci cand cineva ti se adreseaza cu"sa stii ca duci o viata pacatoasa!".
Primul lucru este sa chestionezi originea acestei concluzii,de la cine vine ea??De la un Sfant?
Corect ar fi sa ne adresam"tu duci o viata mai pacatoasa decat a mea!"(pt ca nici eu nu sunt Sfant) si atunci la ce bun aceasta adresare?
Scuzati-ma,dar in momentul actual eu stiu f bine ce fel de viata duc si cu ce pacate,nu mai am nevoie de sfintii care traiesc printre lume sa-mi intareasca convingerile.Atunci la ce mai sunt buni preotii care ne indruma si ne cunosc bolile spirituale?
Fiind pacatos in lume,ai acelasi sentiment a purta o cocoasa in spate...mai se gaseste un istet sa-ti spuna"ba,ai grija ca ai o cocoasa in spate!"
Multam frumos,bade!Apoi,de mult folos mi-ai fost...