Subiect: Slava Desarta
View Single Post
Vechi 12.02.2012, 00:07:37
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Lauda de sine nu miroase a bine , dar mult mai periculoasa este lauda venita de la altii , precum si asteptarea noastra in a fi laudati ! Suparare mare , atunci cand cineva iti arata ca pacatuiesti , si te considera vrajmas , om fara minte , fara iubire si iertare !
Eu inteleg foarte bine problematica slavei desarte,insa ceea ce nu inteleg in ruptul capului este de ce trebuie sa le aratam altora ca pacatuiesc?
Ne-au intrebat ei?Ne-au cerut parerea?Au cautat sa afle care este parerea noastra despre viata pe care o duc?
Pai atunci de ce sa le oferim lectii gratuite,sfaturi gratuite si indemnuri fortate??

Daca mi-ar spune un preot sau un calugar ca duc o viata pacatoasa,as accepta cu placere,daca mi-o spune un om din lume care traieste si se lupta cu aceleasi ispite imi pare ca se indreptateste pe sine si-si arata superioritatea vizavi de mine(superioritate care uneori nu are nici un temei).
Este suparator sentimentul pe care-l ai atunci cand cineva ti se adreseaza cu"sa stii ca duci o viata pacatoasa!".
Primul lucru este sa chestionezi originea acestei concluzii,de la cine vine ea??De la un Sfant?
Corect ar fi sa ne adresam"tu duci o viata mai pacatoasa decat a mea!"(pt ca nici eu nu sunt Sfant) si atunci la ce bun aceasta adresare?

Scuzati-ma,dar in momentul actual eu stiu f bine ce fel de viata duc si cu ce pacate,nu mai am nevoie de sfintii care traiesc printre lume sa-mi intareasca convingerile.Atunci la ce mai sunt buni preotii care ne indruma si ne cunosc bolile spirituale?

Fiind pacatos in lume,ai acelasi sentiment a purta o cocoasa in spate...mai se gaseste un istet sa-ti spuna"ba,ai grija ca ai o cocoasa in spate!"
Multam frumos,bade!Apoi,de mult folos mi-ai fost...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 12.02.2012 at 00:09:41.
Reply With Quote