Pe de alta parte, doamna dobrin are dreptate. Nu oricine ar trebui sa faca misiune. A misiona inseamna sa impartasesti altora chipul lui Hristos care a luat fiinta in tine. Asta presupune sa fi trecut ceva timp de cand ai venit la credinta, timp in care Hristos a lucrat in fiinta ta, intarindu-te in credinta. Misiunea se face cu rugaciune multa si cu post (si ma refer la post negru, nu la imbuibare cu produse de post). Fiecare pas trebuie facut cu grija, caci satan nu uraste nimic mai mult decat lucrarea de crestinare a celor care ii apartin, asa ca va ataca puternic pe orice misionar. Numai cunoasterea puternica a lui Hristos si smerenia va putea sa-l tina pe om ca sa nu-si piarda sufletul. Am vazut misionari mari si plini de har care au cazut si nu s-au mai ridicat, tocmai pentru ca nu au fost in stare sa-si pastreze relatia cu Hristos si satan i-a amagit.
In concluzie, misiunea trebuie sa izvorasca din cunoastere si dragoste pentru Hristos. Daca vine doar din entuziasm si ambitia de a face ceva maret, e doar un drum scurt care duce rapid catre pierzare. Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|