View Single Post
Vechi 13.02.2012, 13:42:18
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Păi tocmai că echilibrul vine din "rigiditatea" gândirii lui, iar dezechilibrul vine dintr-o gândire slabă, înclinată spre "neputințele" noastre. Am mai spus-o și o mai spun ori de câte ori am ocazia: Un copil născut, crescut într-o familie care a trăit curat (trupește și sufletește) acela va fi mai străveziu către Dumnezeu. Și când afirm trupește, mă refer și la alimentație. Dacă de mic el este crescut în rugăciune și obișnuit cu un mod de alimentație corect (sau obișnuit cu postul de mic), acesta va fi mai puternic, mai rezisent din orice punct de vedere (și trupește în fața bolilor și sufleteșteîn fața încercărilor vieții).
Și ca să nu fie vreo nelămurire uite ce spune și părintele nostru drag: “În copiii veniți dintr-o vețuire curată a căsătoriei, precumpănesc înclinările bune și nu-i biruie împrejurările rele ale mediului, pe care eventual l-ar găsi și, poate că,chiar împotriva acestui mediu sunt rânduiți. Ei sunt de mici mai străvezii spre Dumnezeu și prin asta se vede că au chemare să-I fie ucenici, iar dacă vremea le-o va cere îi vor fi și mucenici”.
Sunt de acord cu tine..ma refeream insa la anumite situatii. Spre ex: la noi la gradi se serveste copiilor la gustare un preparat in casa: o felie de chec, o prajitura cu cirese, cornulete cu gem etc. Cunosc parinti care iau desertul si in fata copilului il arunca la gunoi, pe motiv ca"nu-i, voie, nu-i sanatos" in timp ce micutii ei se uita la ceilati copii care se bucura in voie de gustarea lor dulce.
Personal nu cred ca prajiturica aceea de casa face atata rau copiilor, cat atitudinea rigida a mamei care, culmea, isi permite sa infulece cate o ciocolata dupa ce lasa copiii la gradinita.
si nu cred ca trebuie scos desertul din alimentatia copiilor.
abuzul e periculos, dar trebuie cautata calea de mijloc. Nu poti lipsi copilul de dulciuri, dar le poti reduce aproape la maxim pe cele din comert. Dar de asemnea nu-i poti smulge copilului din manuta o caramea/ bomboana cand o primeste cu dragoste de la un cunoscut.