View Single Post
Vechi 13.02.2012, 15:17:05
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Fara suparare, cum "se face"?
Eu cand ma rog citind acatiste, incep cu rugaciunile incepatoare si continui cu acatistul in sine + rugaciunea de la sfarsit, acolo unde exista. Practic urmez ce scrie in Acatistier sau in carticia in care am acatistul. Exista ceva special ce ar trebui sa fac in acest caz?

Multumesc
Da, este bine cum procedezi , doar atit ca pe timpul acatistelor , in locuri care ti se par potrivite pomenesti textual numele copilului . La fel faci si la rugaciunea de sfirsit chiar daca ea nu are prevazuta un loc anume (o propozitie marcata special cum exista la unele din acatiste) .
In rest , mai amintesc ca dupa ce se va incheia cele 40 de zile de rugaciune se obisnuieste , este potrivit adica , sa se faca o milostenie in numele copilului respectiv . Fiecare face milostenie cum si cu ce crede de cuviinta . Eu cumpar de obicei fructe (un mar, o portocala, o banana, un kivi, un strugure , minole, clementine, etc - ori toate acestea , ori citeva din ele, dupa puterea fiecaruia) si le daruiesc unui sarac , copil sau adult .