Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar unde a spus dna laurastifter despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare ?
|
Reise din prima parte a mesajului din care l-am citat, dezaprobarea fata de termenul de "erezie" - ceea ce si este de fapt.
Frecventa - e o chestiune interpretabila, personal l-am invitat de mai multe ori la a discuta anumite detalii si oarecum s-a eschivat la momentul respectiv iar eu n-am avut timp sa urmaresc toate postarile lui sa vad daca problemele au fost discutate pana la urma.
Sensibilitatea fata de naivitatile altora, intr-un astfel de caz, aduce mai mult paguba decat castig.
Oricum, cred ca Mr. Scotty nu a venit pentru a-si disputa doctrina, ci s-ar fi bucurat probabil sa gaseasca o atitudine mai ecumenista, in sensul pagubos pentru ambele parti, desi la prima vedere e lapte si miere.
Probabil acelasi lucru l-ati asteptat si dvs. la fel domnule Mihnea pentru care la fel am un respect deosebit desi fara doar si poate acest aspect a fost obturat de disputele de idei.
Sa fim insa realisti, cei care sunt deasuprea noastra si carora le suntem datori cu ascultare din prisma alegerilor pe care le-am facut, au trasat aceste linii si nu sunt in nici un fel conciliabile.
Ca oameni, putem fara doar si poate fi prieteni, toata simpatia pentru eforturile dvs. sprituale si nu numai

dar ecumenism pagubos ...
De ce pagubos?
Pentru ca pe ceilalti ii lasa sa creada ca ceea ce fac e bun (desi nu e) iar la randul nostru lasam sa se inteleaga ca ceea ce facem noi ar fi gresit sau macar defectuos, incomplet, cu o doza de ignoranta fata de "crestinismul" celuilalt, etc.
Rezultatul?
Nici pe celalalt nu-l ajutam la mantuire si pe fratele nostru il impingem in relativism, indoiala, ratacire.