Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar unde a spus dna laurastifter despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare ?
|
Evident că n-am afirmat nicăieri despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare. Mi-am exprimat doar admirația și respectul profund față de mai mulți creștini de alte confesiuni (câțiva catolici și evanghelici, pe care am bucuria să-i cunosc foarte bine), al căror devotament față de Dumnezeu și față de semeni mă impresionează în mod deosebit și mă ajută să mă orientez în viața spirituală. Și nu am absolut deloc sentimentul că, încercând să recunosc ceea ce este pozitiv în ceilalți, mi-aș trăda propria credință.
Dacă am cunoscut o creștină catolică, care îngrijește, cu o răbdare extraordinară, o bătrânică bolnavă (care nu-i este rudă), dacă mai știu că această creștină autentică Îl mărturisește pe Hristos, zi de zi, prin conduita ei morală, atunci ce mă împiedică să cer de la Dumnezeu puterea de a-i urma exemplul în viață?
Și exemplele pot continua, pentru că Dumnezeu m-a ferit de ispita intoleranței, dăruindu-mi bucuria de a întâlni persoane de alte confesiuni cu o credință în Hristos profundă și indestructibilă. Dacă nu i-aș fi cunoscut pe acei creștini deosebiți, care nu-mi împărtășesc întru totul convingerile, dacă n-aș avea chiar în familie credincioși de alte confesiuni, poate că aș fi gândit și eu ca domnul Alin B. Nu știu... dar Îi mulțumesc Domnului că m-a învățat, în mod practic, prin "împrejurările concrete ale vieții" (cum s-ar exprima părintele Stăniloae), faptul că nu am dreptul să judec și să-mi imaginez că aș putea pune hotar harului și iubirii lui Dumnezeu.
Vă mulțumesc mult pentru susținere, domnule Mihnea Dragomir! :)
Dumnezeu să fie cu dumneavoastră!
Cu deosebit respect,
Laura Stifter
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca