View Single Post
Vechi 14.02.2012, 12:29:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu acum 2-300 ani ci chiar mai recent. omul de la tara avea si are sezonul "porcesc" in care se maninca porc la greu, lapte nu mai zic (doar nu se arunca) si uite ca impreuna cu munca la tara varste de genul 70-80-90 de ani nu sunt o raritate.

Si inca la varsta asta omul inca mai munceste, nu ca pensionarii de oras care pe la 60 ani deja abia isi tarie picioarele si merg cu sacosa de pastile dupa ei.

E drept, era si selectia naturala - un lucru bun daca e sa-l privim abstract, existau si boli, e drept - dar nu cred ca e cazul sa arunci in spatele alimentatiei toate problemele sau sa te pacalesti ca daca nu-i dai copilului lapte si produse de lapte si ciocolata neaparat o sa bubuie de sanatate.

Stiu pe cineva care incearca sa tina copilul 100% vegetarian, cand era mic ii daeau lapte de soia si cred ca ii dau si acum si nu stiu daca stiu dar soia contine fitoestrogeni care la un consum sistematic sunt dezastruosi pentru sistemul hormonal si cresc incidenta cancerului.

La fel si cu ciocolata..il cresc de parca ar fi o boala, inteleg ca excesul e o problema dar si extrema cealalta una la fel de pare.

Mancarea exclusiv vegetariana si chiar negatita ar fi un ideal - teoretic, dar realist doar in Eden.

Acesti parinti nu cantaresc nu doar impactul fiziologic al unui anumit regim ci si psihic.

Nimeni nu a murit de la o ciocolata si nu exista nici un argument ca ar dauna sanatatii consumata in cantitati moderate, ci chiar dimpotriva, ciocolata neagra de ex. este f. sanatoasa.

Oricat i-ai dezvolta gustul pentru brocoli si ii faci capul calendar cu ciocolata, tot nu o sa ajunga sa nu-i placa, iar mai tarziu va intelege ca a fost o interdictie dusa pana la absurd si este posibil sa devina circumspect si asupra altor interdictii pe aceeasi baza a suspiciunii fata de rationamente duse la extrem.

Last edited by AlinB; 14.02.2012 at 12:38:21.
Reply With Quote