Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Și exemplele pot continua, pentru că Dumnezeu m-a ferit de ispita intoleranței, dăruindu-mi bucuria de a întâlni persoane de alte confesiuni cu o credință în Hristos profundă și indestructibilă. Dacă nu i-aș fi cunoscut pe acei creștini deosebiți, care nu-mi împărtășesc întru totul convingerile, dacă n-aș avea chiar în familie credincioși de alte confesiuni, poate că aș fi gândit și eu ca domnul Alin B. Nu știu... dar Îi mulțumesc Domnului că m-a învățat, în mod practic, prin "împrejurările concrete ale vieții" (cum s-ar exprima părintele Stăniloae), faptul că nu am dreptul să judec și să-mi imaginez că aș putea pune hotar harului și iubirii lui Dumnezeu.
|
Problema nu e aceasta, ortodoxia spune ca aproapele nostru este orice om. Problema este ca unii au inteles gresit, influentati de gandirea aceasta moderna, ca a spuen un adevar, sau a spune ca cineva greseste e o dovada de intoleranta. De fapt e o mare prostie, ce se numeste "corectitudine politica", care nu se manifesta doar in religie, ci in mai multe domenii. Corectitudinea politica spune ca nu exista un adevar absolut, fiecare vede adevarul in felul sau, si o consecinta a acestui fapt e ca e o dovada de intoleranta sa sustii tu un adevar si sa spui ca greseste altul.
In felul asta nimeni nu poate sa spuna ca luna e rotunda, ca daca se supara vreunul care crede ca luna e patrata? Confunda adevarul cu judecarea aproapelui.
Cu atat mai evident se poate observa asta in religie, despre conceptiile ecumeniste, pe care am vazut ca le impartasesti si tu am scris aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=429447
Alin B a spus corect ceea ce a spus despre invatatura ortodoxa, aceasta e conceptia ortodoxa, opusul este o alta invatatrua, numita ecumenista, provenita din filozofia lumeasca a veacului acesta.