View Single Post
Vechi 14.02.2012, 13:11:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Exista unele asa zise profetii (e clar ca unele sunt false) de care ma pot indoi atat timp cat nu sunt cuprinse in Sf Scriptura.

Ok. Daca era vorba de ortodoxie as fi inteles sa nu fie mediatizata, dar la catolici... Asa ca "rezultatele" respectiva atat timp cat nu apar pe nici un site oficial nu pot fi considerate (de mine unul nu) ca fiind veridice.

Atat timp cat nu e sigur e bine sa nu il prezentam ca dovada. In schimb datarile cu Carbon 14 exista. Si spun altceva.

A fost o vreme cand consideram ca ortodoxia trebuie mediatizata. Ca asa se face propovaduirea evangheliei. Ca trebuie facute documentare si aduse dovezi si argumente stiintifice care sa ateste minunile. In special minunea Luminii Sfinte. Doar ca am inteles ca e gresit. Nu asa se vor intoarte oamenii la credinta. Nu facand experimente pe aghiazama.
E o profetie, nu un adevar de credinta. Si nici nu stiu sigur daca e corect interpretata, pentru ca in original suna mai aparte. E scris ceva in Pelerinul roman, parintele Cleopa explica si profetia de acolo. Nu stiu daca se va implini.
Se pare ca minunea exista (si s-a intamplat la un preot sau credincios rasaritean), cercetarea facuta de oameni de stiinta e partea a doua, nu stiu ce au gasit ei.
Datarile cu C14 asupra giulgiului se pare ca nu au fost corecte. Daca ai vazut a aparut un documentar mai nou (la Discovery), care aproape da credit autenticitatii giulgiului, unul din sustinatori fiind un om de stiinta evreu care a participat la datare.
Ai dreptate, nu trebuie mediatizata, dar minunile exista tot pentru adeverirea dreptei credinte. Minunea data de Dumnezeu cu Lumina de la Ierusalim e data pentru toti, orice om are posibilitatea sa auda ceva despre ea. Un om care nu cauta adevarul nu e interesat de asa ceva, dar ii intareste pe drept credinciosi in faptul ca sunt in adevar si ii atrage pe cei ce cauta adevarul. Dar uite ca se intampla in Ierusalim, iar evreii si arabii tot nu au devenit ortodocsi chiar si daca stiu de minunea Luminii de Sfintele Pasti.
Reply With Quote