Citat:
În prealabil postat de Mihailc
E printre noi, întrucât se discută despre el (nota bene, folosit ca pretext pentru nesfârșitele derapaje în discuții sterile despre cine se mântuie și cine nu).
|
Tocmai asta e, ca ecumenismnul si opusul sau nu este sau nu ar trebui sa fie invatatura despre cine se mantuie si cine nu.
Este despre unde este si unde NU este credinta mantuitoare, calea, invatatura mantuirii pe care Dumnezeu a lasat-o pentru oameni sau daca vrei sa dezvolti mai mult, unde sunt limitele Bisericii.
Mantuirea unui om in particular, este judecata lui Dumnezeu si noi nu o cunoastem, calea mantuirii este cea pe care trebuie sa o marturisim daca avem convingerea ca am gasit-o.
Dupa cum vezi, la cei numiti "ecumenisti", adica practicanti ai unui ecumenism gresit (eu cred ca exista si un ecumenism corect), aceste limite nu exista clar definite.
Ai exemplu mai sus cu laurastifter.
"Pai n-am zis ca ar fi calvinismul mantuitor."
"Dar poti zice ca nu este?"
"Pai..nu."
Concluzia este destul de limpede.
In spatele unor discursuri inflacarate despre umanismul celuilalt dar plasate intr-un context gresit (al adevarului de credinta) se ascund grave lacune spirituale si confuzii teologice.