Pana la urma, casnicia (cea adevarata, nu concubinajul) e intr-adevar un razboi, pentru ca daca unul intra intr-o casnicie cu nevrednicie, fara sa ia in serios juramintele, sau le uita si nu le mai respecta, nu poate fi un sot si un crestin bun, si automat il impiedica si pe celalalt sa fie. Problema e ca nimeni nu le spune sotilor, la cununie, ca pe langa asta si pe langa faptul ca va trebui sa isi boteze copii si sa-si ingroape mortii, mai trebuie sa vina si cu alte ocazii la biserica. Doar cei care au mai fost si inainte stiu aceste lucruri. De ce s-a renuntat la spovedania obligatorie inainte de cununie? Mi-aduc aminte cand s-au casatorit niste vecini care erau catolici, cu cateva luni inainte au facut catehism. Probabil, sa invete, daca nu stiau, ce presupune sa fii sot/sotie. Din pacate, noi, majoritatea (nu cei de aici de pe forum), nu traim cu mult diferit fata de protestanti, ba chiar intr-o ignoranta si mai mare. Cel putin eu asa vad in jurul meu, si nu eram nici eu prea departe.
|