View Single Post
Vechi 15.02.2012, 02:39:49
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
Mila Lui da,e nesfarsita, dar viata noastra pe pamant nu e nesfarsita si Domnul zice foarte clar intr-o imprejurare cu privire la timpul cand trebuie sa capatam mantuirea ca El pe pamant are putere sa ierte
Marcu 2:10
Dar, ca să știți că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele,.....
nu ca n-ar putea sa ne ierte si in cer dar a ales alta cale sa vina personal pe pamant aici e neintelegerea dupa ce mori nu mai poti fi mantuit cu regret spun asta.noi nu putem schimba cuvantul nu-i asa?tatal meu inainte sa moara spunea sa-l duca Domnul unde vrea El dar i-am zis" tata Domnul iti da libertatea sa alegi, in rai nu te ia fortat jertfa a fost facuta, pretul a fost platit trebuie sa crezi doar si credinta, aceasta minune iti va umple inima"AMIN si a crezut si a murit zambind si mama mea care nici acum n-a primit darul acesta zicea uite-l cum rade ,,atunci cand murea,,
am zis eu ca ma mantuiesc dupa moarte?am zis doar sa ma incred in mila Lui.

de asemenea uite cum inteleg noi mantuirea:

Omul se poate mântui numai prin Iisus Hristos si numai în Trupul lui Hristos – Biserica. Mântuirea nu se poate "cumpăra", ea fiind un dar de la Dumnezeu. Însă, pentru a ajunge la mântuire omul trebuie să conlucreze cu Dumnezeu deoarece Dumnezeu nu va incălca voia libera a omului. Așadar, o viață dusă în pocaința si participarea la Sfintele Taine este felul în care omul conlucreaza cu Dumnezeu. Conlucrarea omului cu Dumnezeu se numește sinergie.
Prin teosis, omul se umple cu viața dumnezeiască. În el se dezvoltă însușiri dumnezeiesti, dar omul nu devine parte din Sfânta Treime. Omul se unește cu Dumnezeu, dar nu se amestecă cu Dumnezeu. Omul poate deveni dumnezeu dupa Har (Ioan 10,34), dar nu intr-un sens politeistic, ci prin înfiere ca fii și fiice ale Celui Preaînalt. O clasică figură de stil patristică folosită spre descrierea procesului de îndumnezeire este o sabie ținută în foc și care capătă treptat proprietațile focului (lumină si caldură), dar rămâne sabie.