Citat:
În prealabil postat de Raoul
Dupa cum v-am promis,o sa va dau si raspunsul. DA,daca se face cu buna stiinta este pacat sa postim in zilele in care este dezlegare (harti). Facand asta ne asemanam fariseului... Daca Biserica si Sfintii Parinti au hotarat asa atunci trebuie sa facem ascultare si sa tinem randuiala. De multe ori cand trebuie sa postim nu o facem iar cand e dezlegare am devenit brusc mari nevoitori?? Cum vine asta? Deci NU,cand e dezlegare trebuie sa ne conformam. Va multumesc mult si voua pentru raspunsuri.
Doamne-ajuta!
|
nu e asa. Dezlegarea nu inseamna ca biserica te obliga sa mananci de dulce, astfel ca toti care mananca de dulce pacatuiesc.
Sunt oameni care mananca de post ptr ca nu au altceva de mancare, sunt oameni care mananca de post ca nu stiu ca e harti, sunt oameni care mananca de post ca asa au ascultare de la duhovnic sa posteasca un nr de zile inainte de sf impartasanie.
pacat este intradevar, cand manaci de post cu convingerea ca faci un lucru extraodinar, te nevoiesti mai mult ca ceilalti.
Un alt exemplu: canoanele dezleaga femeia insarcinata de post.Asta nu inseamna ca ea daca doreste sa tina postul pacatuieste. Dar asta inseamna ca daca nu tine postul nu greseste.