Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Doamne ajută!
În primul rând, apreciez sincer faptul că, în toate discuțiile la care participați - am observat de mai mult timp - dvs păstrați un limbaj civilizat, o atitudine tolerantă și deschisă. Sincer m-a întristat faptul că, așa cum ați observat, colegul AlinB m-a acuzat de "rătăcire", "gândire viciată" etc, deși ar fi putut spune simplu că nu-mi împărtășește opinia.  Dumnezeu să vă ajute ca, în orice discuție - pe forum, sau în viața reală - să vă păstrați atitudinea actuală, adică să evitați cuvintele ce l-ar putea întrista pe celălalt.
|
Eu m-am referit doar la ceea ce spunea Alin despre ortodoxie, nicidecum la caracterizari. Daca ai observat nu am folosit cuvinte asemanatoare, desi ti-am adresat multe mesaje.
In legatura cu subiectul mesajului, toate religiile au cate ceva care e adevarat. Dar daca nu e adevarul intreg e tot zero, pentru ca altfel nu mai se tineau degeaba sinoade cand era doar un neadevar si restul de 99.9% adevarat (in cazul ereziilor). In schimb au mai multe instrumente de a ajunge la adevar (avand si Sfanta Scriptura), adica de a ajunge in Biserica.
Nu ma refer aici la mantuire, desi e o legatura stransa intre ele.