Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
fara suparare, dar expresia ,,a miscat inima Lui'' este exagerata si falsa. OK,a fost facuta cu credinta, dar sa zici ca a miscat inima Infinitului (in repetate randuri) cand ea nu poate misca muntii e aiurea. sa zici ca ,,am facut o rugaciune cu credinta, iar in bunatatea Lui, Dumnezeu mi-a raspuns rugaciunii'' merge,dar mai mult devine ridicol.
|
Dumnezeu nu este o fiinta cu orgolii,caracteristice omului.Nu ne priveste din inaltimea tronului Sau ca pe niste catei de pripas,peste care isi revarsa mila din cand in cand.Aduceti-va aminte de icoana in care Iisus sta in fata usii unei case,smerit,batand incetisor,iar clanta este doar pe inauntrul casei.Aduceti-va aminte ca atat de mult iubeste Dumnezeu omul,incat l-a dat pe unicul Sau fiu in lume,desi avea sa moara pe cruce.
Poate ca acest om chiar a simtit in rugaciunea sufletului sau ca "a miscat inima Lui"...nu are cum sa fie nici exagerat si nici fals,pentru ca taina inimii doar Dumnezeu o cunoaste,deci cum putem noi sa ne dam cu parerea despre ce a trait altcineva in inima lui?
Oricine se roaga din suflet poate misca inima Lui Dumnezeu,primi raspuns si poate trai miracole in viata sa,indiferent de ce religie apartine.
Eu din pacate,am ajuns la concluzia ca noi oamenii,mai mult vorbim,filosofam si ne batem in orgolii pe teme religioase,decat incercam sa traim realitatea divina.Iar cand un altul,mai ales si strain de religia noastra,ne spune ca a trait o astfel de experienta in sufletul sau...ne uitam la el ori ca la un impertinent,eretic ori ca la unul mai sarac cu duhul...