Citat:
În prealabil postat de stefan florin
amice, ai dovezi la tot ceea ce ai zis mai sus?
in legatura cu Eminescu m-ai documenteaza-te! Iti dau un pont: "Societatea Carpatii"
|
Pentru așa ceva nu trebuiesc dovezi ci dacî ai inimă de român atunci vei vedea cum faptele lor si iubirea lor de Dumnezeu și țară și popor mărturisesc înaintea oricărui om și din ele rezultă limpede și senin cum Carol al II-lea și Mihai ascultând de Biserică și de Casa regală și de angajamentele cu perlamentul României și justiția României au fost nu numai în slujba României Creștine ci a întregii umanități... căci prin ei a binevoit Domnul să hotărească soarta celui de al doilea război mondial și a războiului recea care a urmat și care încă nu s-a încheiat...
Iar tu vorbești de Eminescu, te rog să mă ierți că observ asta, la modul absurd și bârfitor și ocult ca să-l scoți un fel de revoltat rău ce uneltea împotriva Casei Regale... deci încă odată îți repet, Mihail Eminescu se lupta cu moravurile ușoare și cu clasa politică foarte coruptă și fățarnică de atunci care umpluse saloanele regale și corupea și compromitea absolut toate valorile, căci asta rezultă din toate poeziile lui care mărturisesc despre adevăratul spirit patriotic și nu despre populiștii care se foloseau de sentimentul înălțător al iubirii de țară în folosul mintereselor de clan și de grup ce subminau cu nerușinare de la putere sau din opoziție și stricau țara. Pe el îl durea cu adevărat de România și nu doar se prefăcea prin mascarada revoltei scrâșnitor pătimaș-turbată pe care unii o manifestă opulent și cinic sau prin viclenii ascunse până astăzi ca să credem noi ca credulii fraieri că ei iubesc România și vor să ne apere interesele... nouă poporului... că iată vorbesc acum poate și în numele lui.
''...
Te falesti ca înainte-ti rasturnat-ai valvârtej
Ostile leite-n zale de-mparati si de viteji?
Tu te lauzi ca Apusul înainte ti s-a pus?...
Ce-i mâna pe ei în lupta, ce-au voit acel Apus?
Laurii voiau sa-i smulga de pe funtea ta de fier,
A credintei biruinta cata orice cavaler.
Eu? Îmi apar saracia si nevoile si neamul...''