View Single Post
Vechi 17.02.2012, 13:29:54
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu m-am referit doar la acest aspect. Am găsit la dumneavoastră cel puțin trei expresii folosite în apologetica martorilor lui Iehova. Mi se pare cam mare coincidența...

Și nu e o acuză... pur și simplu o constatare...
Off-topic: Iata in fine un aspect, in care sunt de acord cu colegul osutafaraunu. :) Sincer, profetul de carton practica un soi de mozaic confesional: o placuta de aici, una de dincolo, etc. Ca rezulta un kitsch ideologico-confesional, pe alocuri amuzant, dar cam des ofensator, e treaba dansului. E totusi bizar sa afirmi invataturi iehoviste, si sa ii porcaiesti pe forumuri, sa afirmi invataturi adventiste, si sa zici ca nu au Duhul Sfant, etc. Nu mai vorbesc de ura evidenta si ridicola impotriva penticostalilor/carismaticilor.
Si eu am o gandire foarte libera, dovada aderenta mea la reabilitarea lui Nestorius, Diodorus si Theodorus integral ca persoane, si partial ca invataturi, dar asta...e prea de tot.
On-topic: cred ca una din realizarile notabile ale confesiunii penticostale de la noi, fie ea in urma interactiunii cu majoritatea ortodoxa (si subsecvent, cu invataturile sau macar practicile ortodoxe) sau nu, este misionarismul in randul populatiei barbarilor tigani (deh, folosesc si eu termenul de "barbari", foarte nimerit in cazul de fata, asa cum faceau vechii romani, greci si chinezi). In afara de Biserica al carui madular sunt si de BPenticostala, nu prea face mai nimeni misionarism si lucrare civilizatoare pe scara larga, cu sociomarginalii si nu numai, in aceasta tara si in aceasta societate...
Reply With Quote