Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Îmi cer mii de scuze, am verificat acum și într-adevăr am scris "Cadou" cu C mare, deci se poate înțelege că e vorba de Har/Dar și nu de un simplu pachețel. Deși unii creștini au înțeles că și mântuirea se poate cumpăra cu bani: vezi indulgențele și plata acatistelor (a fost chiar un scandal legat de aceasta pe portalul CreștinOrtodox). Eu mă gândeam de fapt la comparația Harului/Darului/Mântuirii cu cadourile făcute între noi. Cum s-ar simți ființa iubită dacă ai scoate portofelul să-i plătești cadoul făcut cu atâta dragoste? Cam așa cred că Se simte ofensat Dumnezeu când creștinul are impresia că poate plăti darul mântuirii prin asceză și fapte bune.
|
cum dati dvs 10% pentru taxele pe care le platiti, observ ca aveti o cota nu cat doriti, adica daca nu aveti e grav, asa dau eu la Sfanta Biserica, dar nu-i dau cu acatistul ci ii pun in cutia milei, daca nu am nu dau, daca vreau sa ajut nu ajut numai cum ajutati dvs pe cei din adunarea dvs, eu ajut pe oricine are nevoie de ajutor. dvs faceti cadouri unor persoane fara ca acestea sa le merite sau mai exact fara nicio ocazie? daca unul va injura dvs va duceti si-i cumparati o paine? va spun eu ca mai avem mult pana la a nu mai judeca pe ceilalti, de aceea numai Dumnezeu ne judeca sau ce rost mai are judecata, ce rost mai are iadul daca toata lumea primeste cadouri si e fericita in carciuma, dar mantuita? stiu ca nu credeti in viata dupa moarte, dar la judecata de apoi cine va fi judecat daca cei care au judecat nu?
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21 - versiunea Sinodală) .
|
deci, ca o concluzie, cel ce pazeste poruncile va fi iubit de Dumnezeu, este o conditie, daca nu pazim poruncile si nu-l iubim pe Fiul Sau nu vom primi rasplata.
exact ce spuneam mai devreme, cum nu mai aveti argumente cum ne acuzati ca va judecam, eu imi cer scuze daca a parut asa, nu e vorba de judecata, pur si simplu mi-am sustinut parerea.
cunosc un adventist care ma judeca pentru faptul ca am ales sa tin post pe principiul ca nu conteaza ce bagi in gura ci ce scoti din gura, in schimb nu mananca, carne de porc, iar pe Maica Domnului o considera o femeie oarecare.