Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Frate sunt cu tot muritorul. Cu tot ce vine din tarana si se intoarce in tarana sunt frate, intrucat asa sunt si eu intocmit. Asta mai intai.
Cat priveste duhul, aici e pe de o parte invatatura Bisericii, pe care eu nu o contest (ce exprimare si pe mine, acum...! - cum as putea sa o contest tocmai eu???), pe de alta parte legatura personala a fiecaruia cu Dumnezeu.
Vroiam ceea ce am voit mereu: sa nu omoram buna vietuire ca oameni intre oameni in numele asazisei credinte. Altfel trecem la jihad, la musulmanii care au daramat Gemenii cu avioane. Asa voiti sa fim? Eu nu voiesc.
Fiecare cum voieste, cum considera. Alegerea e personala, desigur.
Biserica e alcatuita din oameni. De aici mare variabilitate. Nu imi plac extremele, decat in directia sfintilor... Ori aici nu a sfintenie miroase, cat mai degraba a osindire permanenta si alte lucruri cu totul necompatibile cu conditia de crestin. Ma tin cat pot deoparte. Uneori cad si eu. sa fiu iertat.
|
Total de acord cu tine cu deosebirea ca trebuie sa fim atenti la nuante.Si eu cred ca nu este rolul nostru sa osandim, sa trimitem lumea in iad sau in rai dar toti gresim.E o istorie cu o persoana care facea asta si l-a intrebat Domnul .A murit X unde il trimit in iad sau in rai ?

Dar trebuie sa stim ca toate invataturile BO au un scop si de asta trebuie sa le marturisim de cate ori putem.Cum putem impaca asta cu incercarea de a nu osandi depinde de fiecare dintre noi.Sant persoane pe forum chiar si din afara BO care reusesc lucrul asta.