Citat:
În prealabil postat de ecaterina7
cum dati dvs 10% pentru taxele pe care le platiti, observ ca aveti o cota nu cat doriti, adica daca nu aveti e grav
|
Cred că n-ați înțeles principiul zecimii. Dacă îi spune
zecime, înseamnă că e a zecea parte (1/10 sau 10%) deci "
cota"- cum îi spuneți e variabilă în funcție de câștig. Dacă aveți salariu de 1.000 RON, zecimea va fi 100 RON; iar dacă nu câștigați nimic 10% din 0, e tot 0... deci nu e "
grav" deloc dacă nu ai și nu dai...
Citat:
daca vreau sa ajut nu ajut numai cum ajutati dvs pe cei din adunarea dvs, eu ajut pe oricine are nevoie de ajutor.
|
V-am mai spus că nu mă cunoașteți și nu cunoașteți nici sistemul dăruirii în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, așa că faceți constatări gratuite și fără temei.
Citat:
ce rost mai are iadul daca toata lumea primeste cadouri si e fericita in carciuma, dar mantuita?
|
Nu prea înțeleg ce-ați vrut să spuneți, dar mi-e greu să cred că cei din "cârciumă" au înțeles pe deplin Harul lui Dumnezeu, ori că-și doresc cu adevărat mântuirea.
Citat:
stiu ca nu credeti in viata dupa moarte
|
Cred în viața de după moarte, dar nu cred în viața din timpul morții.
Citat:
deci, ca o concluzie, cel ce pazeste poruncile va fi iubit de Dumnezeu, este o conditie
|
Concluzia versetului e puțin mai altfel:
cine păzește poruncile demonstrează că-L iubește pe Iisus.
Cât privește iubirea lui Dumnezeu față de noi e mai mult necondiționată: El îi iubește și pe cei buni și pe cei răi:
"Dar Dumnezeu Își arată dragostea Lui față de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoși." (Rom.5,8 - versiunea Sinodală)
Citat:
daca nu pazim poruncile si nu-l iubim pe Fiul Sau nu vom primi rasplata.
|
Da, putem spune și așa. Această ne-păzire a poruncilor demonstrează faptul că noi nu am acceptat darul mântuirii și nu am apreciat ce a făcut Hristos pentru noi.
Citat:
exact ce spuneam mai devreme, cum nu mai aveti argumente cum ne acuzati ca va judecam
|
Iar dumneavoastră mă acuzați că vă acuz că mă judecați, etc...

Nu e mai bine să lăsăm judecata în seama lui Dumnezeu?
Citat:
eu imi cer scuze daca a parut asa
|
Da, așa a părut și vă accept scuzele.
Citat:
nu e vorba de judecata, pur si simplu mi-am sustinut parerea.
|
OK, puteți să vă susțineți părerea, însă dacă nu mă cunoașteți nu puteți avea nicio părere despre mine și despre cât dau și cum dau și dacă... dau...
Citat:
cunosc un adventist
|
Vă asigur că nu sunt eu acela...