Subiect: Lumea copiilor
View Single Post
Vechi 19.02.2012, 01:24:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit cont.

Povestea este f cunoscuta: Dorothy traia intr-o ferma in Kansas, dar totul era anost si visa la o viata mai buna "deasupra curcubeului" (over the rainbow)
Ca sa salvez din cuvinte, voi f schematica: Kansas reprezinta in film lumea reala, materiala.
Daca ati auzit in filme (eu am auzit des) replica "you're not in Kansas anymore", inseamna "asteapta-te la neprevazut" (ceea ce credeai ca stii nu se mai aplica aici).

O tornada o transporta in taramul magic Oz, unde impreuna cu catelul ei, Toto, acolo o vrajitoare o sfatuieste sa mearga pe cararea aurie pana la castelul vrajitorului din Oz, care o va ajuta sa se intoarca acasa.
Tornada are multe intelesuri, dar notabile mi s-au parut cele care fac referire la transformarea gandului in substanta printr-o actiune care transforma profund intreg universul interior (evolutia sinelui)..si alta idee: tornada simbol al sarpelui (practic Dorothy a fost dusa in lumea mistica pe "coada sarpelui".
(fiind carte scrisa de un teosof, tornada mai reprezinta ciclurile karmei si alte bla bla)

Cararea aurie este drumul iluminarii (enlightment path).
Merge pe poteca iluminarii purtand pantofi argintii (rosii in film pt un contrast mai bun, dar si pt alte semnificatii), aceasta reprezinta firul argintiu care leaga materialul de imaterial (spiritual). firul prin care este ancorat corpul astral.
(nu dati cu pietre, astea sunt semnificatiile cartii).
Reply With Quote