Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Mai întâi, denumirea de Theotokos (Deipara), adică de Maică a Domnului, nu a fost formulată la Calcedon, ci mai înainte, la al treilea Conciliu Ecumenic pe care Biserica l-a ținut la Efes.
Mai apoi, pe ce vă bazați exact în a susține că Biserica Ortodoxă Siriacă (o Biserică autocefală care NU este în comuniune cu BOR) nu crede în acest atribut al Sfintei Maria ?
V-am recomandat, mereu, să mergeți la surse autorizate, adică la ce spun oamenii că ei cred, nu la ce zic alții despre ei, că ar crede. Despre credința acestei Biserici răsăritene, cel mai bine citiți de pe pagina acestei Biserici răsăritene: http://www.syrianchurch.org/doc/HolyVirginMary.htm
|
Corect, la sinodul III a fost discutia despre Theotokos, retinusem gresit ca la sinodul IV. Nu stiu daca monofizitii cred si ei la fel, cel mai probabil ca da, din moment ce accepta primele trei sinoade.
Un alt indiciu pe care l-am dat in mesajul anterior este ca un ieromonah de la Ierusalim a relatat minunea, cei din celrul ortodox nu raspandesc minuni din afara ortodoxiei, nestiind de la cine sunt. In alta ordine de idei eu nu am auzit de minuni la monofiziti (doar acea aparitie la copti, de genul Medjugorje) si nu cred ca au cum sa aiba in biserica lor. La aceasta manastire scrie ca vin si musulmani si crestini si se intampla multe minuni facute de Fecioara Maria, chiar in acea povestire era vorba de un arab.
De asemenea, se spune ca e cel mai vizitat loc (crestin) din est dupa Ierusalim.
In legatura cu papa, e problema catolicilor ce cred, important e sa stie ortodocsii adevarul. Iar adevarul e ca papa s-a aflat de cel putin 1000 de ani in eroare in fiecare minut, fie si numai din cauza erorii dogmatice Filioque.