View Single Post
Vechi 20.02.2012, 10:08:55
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit Scurta marturie de viata si credinta...

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Pe de alta parte, deoarece nu am cunostinte (ma iertati) despre confesiunea voastra, frate, as intreba un lucru, iar daca voiti sa imi oferiti cateva detalii, va sunt recunoscator.
Da, frate Ioan Cezar. Bucuros voi impartasi cu dumneavoastra marturia mea de credinta. Cunosc riscul de a ma expune public, am mai facut-o. Chiar pe acest topic (de pe la pag.25,26...). Oricum, in continuare sunt on topic, intrucat se vor vedea atitudini distincte, si cred eu, diferite ale crestinilor ortodocsi fata de crestinii de alte culte. Indiferent de consecinte, ne vom purta liber printre "jaloane". Cu o conditie. Daca lucrurile se murdaresc, va rog sa trecem in privat.

Mai inainte de toate sunt crestin. Am ales sa ma inchin, sa ma rog si sa marturisesc pe Hristos in cultul penticostal. Nu pun nicicum (la modul absolutist) invataturile cultului penticostal mai presus de cele ale adventistilor, ale baptistilor sau ale ortodocsilor. Nu. Pentru ca in cele din urma "cunoastem in parte" cum zice Sf.Ap.Pavel. Dar cand va veni ziua aceea minunata, acest "in parte" se va sfarsi si vom cunoaste desavarsit. De aceea spun: "Eu sunt crestin". Asta da, pun mai presus de orice alta religie (iudaism, mahomedanism, budism, hinduism, confucianism etc.) care are pretentia si iluzia ca slujeste lui Dumnezeu. De aceea spun, sustin si ma bat cu pumnii in piept ca sunt crestin, urmas al lui Iisus Hristos, ucenic al Lui. Pentru ca numai, dar numai si numai prin Iisus Hristos se poate ajunge la Singurul Dumnezeu Viu si Adevarat.
Acum de ce penticostal? Eu mai mult decat membru in cultul penticostal sunt membru in bisericuta mea mica din Ploiesti, unde intre fratii mei sunt in familie, unde ne inchinam, cantam, ne rugam si ne bucuram impreuna. De ce aici? pentru ca nu am gasit aceasta unitate frateasca niciunde in cele cateva locuri in care am intrat. Vorbesc doar in numele meu. Personal, pentru mine, aici pe pamant, "Betania" - asa se numeste bisericuta - este a doua familie, a doua casa.

-------------------

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Ma gandeam acum ca noi, crestinii ortodocsi, pretuim in egala masura Biblia si Traditia, ne nutrim din amandoua, considerindu-le inseparabile, ca potentindu-se una pe alta in viata noastra, atat ca persoane cat si ca persoane aflate in comuniune in Biserica. Mai mult chiar, credem ca Scriptura are ca leagan Traditia Bisericii, ca Noul Legamant asa cum apare ca text biblic, este o parte a Traditiei. Mai mult, Traditia ne aduce la cunostinta ca bunii nostri Parinti au trait efectiv Scriptura, au experiat-o, pilde vii, pagini, ca sa spun asa, din Scriptura.
Ca urmare, m-am bucurat ca iata, ca raspuns la intrebarea mea "Unde sa fug?", am gasit simultan raspuns in biata mea memorie precara, atat din Biblie cat si din Traditie (rugaciunea fiind pastrata vie prin Sfanta Traditie din Biserica).
Asadar, intrebarea mea este: cum stau lucrurile acestea pentru fratia voastra?
Eu, personal, recunosc ca sfant, imuabil si demn de crezare, Cuvantul lui Dumnezeu, Sf.Scriptura - Biblia. Cand spun imuabil nu ma refer literal ci ca Principiu Divin, ca Mesaj Evanghelic inspirat si revelat prin si pentru om. De aceea mesajele mele sunt imbracate de citate, de versete, nu pentru ca ma mandresc cu cunostinta mea ci pentru faptul ca am inteles ca El, Cuvantul lui Dumnezeu inspirat si revelat este pentru mine adevarata si curata hrana duhovniceasca. Daca ingaduiti un citat: "Strang Cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!" (Ps.119:11) Minunat!
Si inca unul. Ce frumos intareste Domnul Iisus Hristos, rugandu-se Tatalui pentru noi: "Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul." (Ioan.17:17)

Eu pana aici am marturisit pe scurt ceea cred si ceea fac. Daca altii au o mai bogata marturisire si cunostinta, si imbina armonios Cuvantul cu traditia,... Domnul sa ii binecuvinteze. Nici eu nu sunt omul unei singure Carti. Citesc din lucrarile inaintasilor mei in credinta, sfinti ai lui Dumnezeu, caci respect ceea ce ma invata Biblia: "Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun." (1Tes.5:21)

In cele din urma, il rog pe Domnul Dumnezeu sa ne dea, spre desavarsirea noastra, cunostinta despre El si Fiul Sau caci este scris:
"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan.17:3)

Last edited by ucenic; 20.02.2012 at 10:31:10.
Reply With Quote