Va multumesc, frumos, ati expus cateva lucruri care imi par, intr-adevar o marturisire de credinta. Va admir pentru aceasta.
Interesul meu ramane insa constant pentru Traditie, una foarte bogata, se stie aceasta de toata lumea. Bogata si, adeseori, cu o istorie zbuciumata, dar din framantarea ei vie s-au decantat cu timpul comorile Ortodoxiei.
Eu sunt botezat in Hristos in Biserica Ortodoxa. Aduc multumire pentru aceasta Domnului Iisus Hristos, deoarece ma simt in Traditia noastra Acasa, or, mai exact, pe Calea ce duce spre Acasa. Fie ca, mergind fiecare pe drumul sau, sa ne intalnim impreuna acolo unde tintim cu totii: in Imparatia lui Dumnezeu. Cu Scotland the Brave, protestantul, mi-am dat deja intalnire la Poarta Raiului, nu stiu inca daca nu si la Poarta Oilor, cum spunea cineva drag mie. Dar trebuie sa ne cataram pana acolo, drumul e greu, vremurile potrivnice... Vom afla la timpul potrivit! Domnul stie!
Cat despre pericolul de a ne balacari cumva, in cazul nostru, frate, cred ca faptul acesta este exclus. Nu parem a fi din acelasi aluat cu porcii sau coiotii. Vor intelege asa si altii ca Biserica e formata din oameni, din persoane, iar nu intotdeauna din indivizi tulburati, cu probleme grave in dezvoltarea caracterului (adica de relationare cu semenii). In Biserica nu doar se ascund talharii, in Biserica ortodoxa se implinesc, se desavarsesc sub harul Domnului, fiinte umane capabile de respect reciproc, de dragoste, asadar de acceptarea alteritatii.
Sa fiti binecuvantat, frate intru Hristos! AMIN+
|