View Single Post
Vechi 20.02.2012, 17:33:38
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
eu nu pot stii ce aveti in minte exact cand va referiti acolo. eu doar zic ce inteleg eu ca s-ar deduce din postarea dumneavoastra. si, da teoza este mantuirea in aceptiunea ortodoxa.

deci, cumva este asta: http://ro.orthodoxwiki.org/%C3%8Endumnezeire ?
Da, cred ca la asta ma refeream. Sper ca au citi si colegii ortodocsi linkul dvs. Vor sti cu ce scop se numesc ortodocsi si ce ar trebui sa faca.

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
nu ati raspuns, cum ne dam seama de un om ca este mantuit? daca unui om ii merge foarte rau, se imbolnaveste, isi pierde casa, etc etc, ii merge foarte rau, iar altuia ii merge bine si are tot ce-si doreste, dvs care dintre cei 2 credeti ca se poate mantui? ca am inteles ca se vede omul mantuit.
Mantuirea nu are legatura cu arsul casei, ci cu lipsa pacatului. A fi mantuit este opusul starii de a trai in pacat. Si mantuirea nu este un moment static in timp, ci dureaza toata viata. Am explicat cum arata omul care a cunoscut mantuirea (observati ca evit sa spun mantuit).

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Din moment ce mantuirea are de-a face cu eliberarea de pacat si despatimirea prin puterea lui Hristos, ei bine, un om care a gasit mantuirea este un om care se indeparteaza de pacat si se apropie de Hristos. Duce o viata de rugaciune, lasa pacatele, apoi urmareste desavarsirea cautand zi de zi sa alunge din inima lui orice patima rea. Acest om se va cunoaste si dupa ceea ce vorbeste, caci din prisosul inimii vorbeste gura. Si se cunoaste chiar din ce scrie, pana la un punct.

Desigur ca numai la sfarsitul vietii se va vedea daca acel om a ramas in Hristos, primind viata vesnica. Pana atunci insa, Hristos il elibereaza continuu din pacat prin puterea mantuirii sale.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote