Ce pot face nasii
Buna ziua,
va scriu pentru ca am urmatorea neliniste:
niste prieteni urmeaza sa se casatoreasca si din necunostinta de cauza au rezervat inca de anul trecut o data ce se gaseste intr-o zi de post. Am inteles ca intre timp au luat si dispensa de la mitropolie.
Ne-au intrebat pe mine si sotia mea daca vrem sa le fim nasi si noi am acceptat. Stiam ca e pacat sa faci nunti in zilele de post si am vorbit cu parintele nostru si ne-a spus ca intr-adevar, e pacat dar e raul mai mic decat sa continue sa traiasca necununati.
Desi cu aceasta dezlegare, eu si cu sotia mea nu suntem prea linistiti legat de acest lucru.
Simtim ca nu este bine ce fac si ne framanta faptul ca noi, ca nasi, o sa luam parte la acest lucru si ca nu ne facem datoria de nasi cum trebuie. Ce ar trebui sa faca nasii in acest caz?
Prietenii nostri nu sunt prea religiosi si pentru ei nu cred ca inseamna prea mult acest fapt. Nu cred ca au vreun duhovnic sau pe cineva care sa ii invete. De aceea nici nu stim cum sa abordam subiectul ca sa ne inteleaga. Daca noi am renunta sa le fim nasi, pe langa faptul ca ar fi foarte urat caci ne-am lua cuvantul inapoi, ei si-ar gasi altii si ar merge mai departe cu nunta. Si nu stiu ce ajutor ar fi asta.
Intrebarea este, ce putem face noi sa ii ajutam? Stiu ca ideal ar fi ca ei sa isi schimbe data, dar daca ei totusi nu o sa faca asta, ce putem face noi?
|