Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Rugați-vă ca să se împlinească voia lui Dumnezeu cu prietenii voștri (poate îi va lumina) și ascultați-vă duhovnicul.
Pe de altă parte, dacă ei nu vă ascultă acum pe voi, care vă asumați tocmai rolul de călăuzitori către Hristos, cum vă vor asculta mai târziu? Cred că ar trebui să le spuneți că vreți să vă luați în serios rolul de nași. Dacă nu vă vor asculta, nu le va fi de folos să aibă nași credincioși.
|
subscriu.
daca acum va este greu, ca nu vor sa schimbe data nuntii care e fixata in post, cum va vor asculta mai tarziu cand ii veti indemna sa se spovedeasca , sa se impartaseasca, sa mearga saptamanal la Biserica, sa impartaseasca saptamanal copiii?s.a.
Exact asa cum ai spus: ei oricum se vor cununa si fara voi ca nasi, asadar lasati-i sa-si ia alti nasi pe masura lor.Veti vedea, ca dupa o astfel de decizie va veti simti si voi mai impcati, semn ca ai luat o decizie buna. Voi trebuie sa fiti niste marturisitori ai lui Hristos, iar nu niste martori a incalcarii randuielii lasate de Biserica
Credeti-ma, ca daca acum va e greu, dupa va va fi mult mai greu.Veti simti o povara mult mai mare.
Ca sa nu mai zic ca sunt total impotriva unor astfel de dispense. Dispensa ca omul sa incalce postul ca asa vrea el?si nu numai el, ci si o comunitate intreaga de invitati. Binecuvantare ptr dezmat in post? Oare unde au intalnit in vietile sfintilor parinti astfel de dispense? De ce nu s-a consultat inainte cu preotul, ca sa vada daca e ok sa se cunune atunci?
Iertati-ma, eu am avut trista experienta sa accept niste fini care nu prea erau din Biserica, cu speranta ca avand nas preot se vor da oamenii pe brazda. Nici o sansa! Daca pana la cununie au mai facut cum am zis noi, dupa...la revedere! putin le-a mai pasat de ce au zis nasii. Ca sa nu zic ca nu vor sa impartaseasca copilul ca sa nu se infecteze, sa nu ia microbii altora. Sa nu iti vine sa plangi, stiind ca vei raspunde si ptr ei in fata lui Dumnezeu?
mai bine stati pe tusa, decat sa va incarcati constiinta cu asa ceva...
De schimbat nu ii veti schimba....nu va amagiti cu asta. Oamenii in general sunt tari de cerbice.