Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Dar Sophia, preotii sau viitorii preoti fac practica -- mai toti canta in strana in timpul facultatii/seminarului, sunt paracliseri, vad ce si cum se intampla intr-o biserica, cum se conduce, cum se organizeaza, ce inseamna viata de preot etc. Apoi nu toti se casatoresc/hirotonesc imediat ce termina facultatea la 22-23 de ani. Am trei cunostinte, absolventi de teologie care s-au casatorit si au fost hirotoniti unul la 28, ceilalti la 30, adica cand au reusit sa isi gaseasca o fata pe placul lor...intre timp au predat religia, au cantat pe la biserici, au facut mastere, lucruri din astea. Si mai stiu inca pe cineva care, desi insurat si absolvent de teologie nu vrea sa fie hirotonit niciodata fiindca spune ca nu se simte potrivit pentru meseria de preot...bravo lui ca are puterea sa recunoasca si nu se lasa dus de val.
|
Cantatul la strana nu cred ca e edificator pentru aceasta profesie. Cei care au insa voce, pot face cariera ca si cantareti. Cred ca putini au cu adevarat vocatie pentru aceasta profesie (ca si pentru alte meserii vocationale); restul, o fac doar ca pe o oricare alta meserie.