Citat:
În prealabil postat de Heurtebise
Tot fara sa aprofundez vreo religie (cunosc -la nivel superficial- ce propovaduieste hinduismul, budismul, taoismul samd) am observat ca crestinismul le insumeaza pe toate celelalte;
|
Fara aprofundarea lor...cum se poate afirma ca crestinismul le insumeaza?
Suna ilogic. Iarta-ma.
In crestinism este evidentiat ceea ce este esential pentru mantuire (bucurie launtrica): credinta in Dumnezeu-Iisus, frica de pacat, smerenie si dragoste.
In budism avem insa si explicatii de natura psihologica ale acestor virtuti.
Citat:
si am mai observat ca crestinismul te indeamna sa te implici direct in viata. Aici cred ca e diferenta. In timp ce budismul te indeamna la detasare fata de tot, crestinismul te indeamna si el sa te detasezi de grija cea lumeasca dar te indeamna sa traiesti printre oameni si sa fii in pace si in buna intelegere cu ei (treaba foarte grea!); crestinismul ne cheama sa fim activi, sa participam la pacea lumii, nu sa stam adormiti (in meditatii si exercitii yoga).
|
Este un budism inteles superficial (cel mai probabil din cateva definitii filosofice - fara suportul unor explicatii profunde)
Dar aceasta discriminare crestinism-budism, in favoarea celei dintai, este benefica in alimentarea unei credinte mai mari in virtutile crestine.
Lipeste-ti sufletul de Hristos cu toata puterea - caci restul intradevar sunt vorbe ...