View Single Post
Vechi 23.02.2012, 20:19:23
Ciprian Hangan Ciprian Hangan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2012
Question nedumerire

De ce exista aceasta cantare care spune: "Pre Stapanul si Arhiereul nostru...", pentru ca pe vremea Judecatorului Samuel, pe care poporul il numea si Profet, exista o credinta in Israel, cum ca Mesia nu va fi Rege ca cei de la neamuri, ci va fi Invatator? Aceasta porunca a lui Dumnezeu a calcat-o acel neam de atunci, de pe vremea Profetului Samuel, cerand Rege sau Stapan asa cum si cei de la neamuri aveau. Dar Dumnezeu nu a ingaduit acest lucru, ca Stapanul sa preia si functia de Invatator de lege, si iata ca El a ales pe Regele David sa ispaseasca aceasta vina a poporului Israel, de a fi cerut Stapan, Rege. Cum din David s-a nascut Mesia, el fiind incunostintat de acest lucru inca de la ungerea lui de catre Profetul Samuel - pe cand se afla la casa tatalui lui, Iesei - cei din Veniamin si regele Saul au ingaduit ca sotia aleasa ( Avigail, din neamul lui Iuda, cea din care s-au nascut sfintii Parinti Ioachim si Ana, cea al carei prototip de rugaciune: a Imparatilor 1, 20-31 a reprodus mai inainte in versetele citate lauda Maicii Domnului la intampinarea Elisabetei ) a Regelui David sa o confiste un oarecare Naval, om hrapitor ca si Regele Saul. Se pare ca Regele David a nascut din Avigail pe Sfintii Parinti Ioachim si Ana si apoi pe Maica Domnului. Mergand pe linia paterna, David a nascut pe dreptul Iosif, tatal Mirelui Isus Christos, dupa cum si sfintii Parinti Iochim si Ana au nascut pe Mireasa lui Isus Chistos, Maica Domnului. Deci sa intreb si eu iar: de ce din David s-a nascut dreptul Iosif, adica Stapanul, iar din Avigail s-a nascut Maica Domnului si prin ea si Biserica, adica Invatatorii. Dupa parerea mea cantarea aceasta pe care am citat-o nu este valida in Biserica, intrucat Stapan este numai Caesarul, iar clericii nu au voie sa substituie functii in Stapanirea Caesarului. Cei din Biserica pot fi numai Invatatori. Se pare ca aceasta cantare are legatura cu Caesaro-Papismul incriminat de ortodocsi, si culmea tocmai ortodocsi din sfera de influenta comunista il practica. Eu cred ca acest amestec intre Caesar si Biserica este un produs eretic. Si sa va spun ca pe bunicul meu il chema Gheorghe Ana, si era un iudeu in Garda Reginei Maria ( Regina Marii Uniri ) la Palatul de la Kaliacra, din Cadrilater.
Reply With Quote